Új csúcsmodellel bővül 2022 tavaszától a Benelli Leoncino család, a Leoncino 800-zal. Az eddig megjelent rengeteg prototípus után végre láthattuk a végleges formát a 2021-es EICMA-n. Lássuk, milyen újdonságok lesznek a motoron. 

benelli leoncino 800 trail

Rögtön nem is egy, hanem két modell érkezik, az off-roados Leoncino 800 Trail dupla hátsó kipufogóval, és 19-es első küllős kerékkel és egy “utcai”. A “modern klasszikus” formát magára öltő kétkerekű sportos és dinamikus megjelenést kap avantgard technikai és stilisztikai jegyekkel.

76,2 lóerős motorja megegyezik a szintén ugyanitt bemutatott TRK 800 blokkjával. 754 köbcentiméteres, kéthengeres, folyadékhűtéses, négyütemű motorja 76,2 lóerőt teljesít 8500-as fordulaton, és 67 Nm forgatónyomatékot 6500-nál. A motorvezérlést két vezérműtengely biztosítja hengerenként 4 szeleppel, 43mm-es folytószelep átmérővel. Nyomatékhatárolós tengelykapcsoló és a kuplungasszisztens is érkezik a motorhoz, hogy a 6 sebességes váltó biztonságosan  üzemeltethető legyen.

Az “utcai” változathoz képest a Trail jobban fel van készítve a terep minden körülményére. A csővázat elől 50 mm-es Marzocchi upside-down villákkal szerelték, mely 140 mm-es rugóúttal rendelkezik az utcai és 148 mmessel a trail változatnál. A hátsó lengőkart egy központi rugóval szerelték, ami 140 mm mozgást enged a keréknek. Az utcai változatnál 805 mm-es ülésmagasságot, a Trailnél pedig 834 mm-et mérhetünk.

A trail esetén elől 120/70 ZR19, hátul 170/60 ZR17 gumik gondoskodnak az úthoz kapcsolódásról. A megállásról a Brembo gyártotta dupla 320 mm-es úszó-féktárcsák gondoskodnak, radiális négydugattyús féknyergekkel. Hátul pedig 260 mm-es tárcsát és kétdugattyús féknyerget találhatunk.

A dupla, magasba helyezett kipufogót direkt ehhez a modellhez tervezték illetve az oldalsó típusszámozás is a hővédő lemezre került. Magas szélvédő került az első fényszóró fölé. Szögletes tankidom, bordázás teszi a megjelenést dinamikussá, mégis művészivé. A Trail verzió modern TFT kijelzőt is kapott.

Az ülést arra tervezték, hogy minden körülmény között kényelmet adjon a vezetőnek. Az utcai változat esetén az ülés alatt egy Leoncino logót találunk. Emellett ne feledkezzünk meg az első sárvédőn helyet kapott oroszlánról sem.

Érkezése 2022 tavaszán várható. Árakat még nem tették közzé. Ha nem szeretnél lemaradni a motorról, iratkozz fel várólistánkra, és érkezéskor értesítünk róla. Addig pedig döntsd el, hogy szürke vagy zöld színben vinnéd. 🙂

Ügyfeleink véleménye:

  positive review  A név nem hazudik, tényleg nagyon barátságos motorkereskedés és nagyon segítőkészek is a srácok. Egy kezdő motort vásároltam Péteréknél és az első perctől kezdve nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatásukkal. Segítettek kiválaszrani a nekem megfelelő gépet, majd pár nap után az érvényes forgalmival házhoz is hozták az új motorom. Az első szervíznél is nagyon rugalmasak voltak, szinte azonnal fogadtak. Köszi srácok.

  Gorza Zsolt Avatar Gorza Zsolt
  2022.04.27.

  positive review  Első motorom a Sárvári Benelli kereskedéstől! Teljesen elégedett vagyok a testvérpárral, segítőkészek, korrektek, barátságosak. Bátran ajánlom a srácokat mindenkinek. Csak ajánlani tudom őket! Köszönöm szépen a segítségeteket👍👍👍

  Marcell Takács Avatar Marcell Takács
  2021.09.09.

  positive review  Mindenkinek csak ajánlani tudom! Gyönyörű motorok, hozzáértő és kedves, közvetlen tulajdonos. Vidám és segítőkész ember.

  Bálint Máthé Avatar Bálint Máthé
  2021.10.13.

2022 benelli trk 800 bemutato