palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

Bemutatkozott a CFMOTO legújabb és legnagyobb adventure motorja a CFMOTO 800MT. Hatalmas figyelem kísérte a bemutatót Olaszországban az EICMA motorkiállításon. Nem véletlenül, hiszen ezt a szegmenst több gyártó is megcélozta, mint az Aprilia, vagy a Benelli. Az már világosan látszik, hogy komoly kihívója és konkurense lehet a Benelli TRK 800-nak, hiszen a felszereltség és a KTM blokk erős helyzetbe hozza a motort a piacokon. Remélhetőleg kezelhető árazást kap, amivel igazi sikermotor lehet a következő években. 

cfmoto 800mt touring

Ne legyünk meglepődve, ha ez a motor lesz 2022 és talán az azt követő pár év sikermotorja világszerte. A kiállításon érezhető volt, hogy a CFMOTO valami nagyot tett le az asztalra. Bemutattak egy koncepció motort, amit Ázsiában forgalmazni is fognak jövőre, de szó esett a 700CL-X, 650NK, 300NK modellekről is. Mindegyik egy olyan márkát sugall, amely jövőt épít, és nem titkolt célja, hogy egyszer felnőjön a nagyok közé. 

A 800 MT-t egy 799 köbcentis KTM blokk hajtja és egy rakás extra jár hozzá alapból. Ezzel próbálja kimaxolni a maxi enduro kategóriát a CFMoto. Rögtön két verzióval érkezik az utcai Sport és a Touring terepet is megjáró verzióval.

A KTM 799 köbcentis blokkja mellé kapott még KAYABA felfüggesztést. Ezzel is próbál kicsit jobb lenni, mint a TRK 800, a másik nagyon várt motor.

Aggresszív dizájnhoz hozzájárul a magas tank, szűk fényszórók és a rendkívül kicsi csőr. Nem ad újat, viszont rendkívül részletgazdagon és kidolgozottan. Az első bukócsövek védelmet adnak az egész motornak. A magas szélvédő pedig a kényelemről gondoskodik. A motor könnyen dobozolható, hiszen a konzolok már elő vannak készítve. 

A 800 MT egy igazi öszvér. Sikerült ráhúzni két stílust, a Sport és a Touring modell formájában. A motor és a váz ugyan változatlan mindkét modell esetében, azonban a felszerelés és a kerekek eltérők. A kerékméretek ugyan egyeznek – elől 110/80 R19, hátul 150/70 R17, – de a 800MT Sporton alumínium ötvözet felnikre vannak ezek szerelve a Maxxis Adventure MA1 gumik, amivel jobban viselkedik a motor közúton. 

A 800 MT Touring esetén fűzött, drótküllős felnit találunk Michelin Anakee Adventure gumikkal, amik inkább az off-roadra készültek. A 800 MT Touring szériafelszereltségként kétirányú gyorsváltóval, tempomattal, keréknyomás érzékelővel és kormány-lengéscsillapítóval érkezik. Mindezt csak megkoronázza a fűtött markolat és markolatvédő, ülés és a középállvány. 

Két színben lesznek elérhetők. A Touring a Midnight Blue kék színében a Sport pedig a Nebula Black feketéjében. 

A KTM kéthengeres motorja 95 lóerőt teljesít 9000-es fordulaton, és 77 Nm-es maximális forgatónyomatékot ad le már 7500-nál. Ehhez társul a két motormód a Rain a nedves és a Sport a száraz útviszonyokhoz, közvetlenebb reakcióval. Alapfelszereltség a csúszókuplung és a kanyar ABS, amik segítik a biztonságos közlekedést. Az első kerék fékezéséről kettő darab 320 mm-es úszó féktárcsa és radiális 4 dugattyús féknyereg gondoskodik.Hátsó keréken 260 mm-es tárcsa és kétdugattyús féknyereg található. 

Elől a Kayaba fordított teleszkópvillák 160 mm-es rugóutat engednek és 20 fokozatban állítható az előfeszítéssel. Hátul a monoshock 150 mm-es rugóúttal bír. A hasmagasság 190 mm, amivel tényleg terepre is megfelelő választás lehet. 

A műszerfalon egy 7″-os TFT IPS kijelző kapott helyet 180 fokos betekinthetőséggel és állítható fényerővel a tökéletes olvashatóságért. Teljes információcsomagot kap a vezető a pillanatnyi és átlagfogyasztásról,átlagsebességről és hűtőfolyadék hőmérsékletről. Ezek mellett Bluetooth kapcsolattal telefonunk navigációját is megjelenthetjük a kijelzőn. A fényszórók pedig napszaknak megfelelően automatikusan kapcsolódnak. Illetve az irányjelzők automatikusan lekapcsolnak. 

Várhatóan 2022 folyamán érkezik hozzánk a motor. Ha már most előjegyeznéd, iratkozz fel várólistánkra.

 

 

Ügyfeleink véleménye:

  positive review  Az első pillanattól fogva kedves, barátságos, jó hangulatú kiszolgálás, melyhez magas szakértelem párosul. A motor megvásárlása után is nagyon segítőkészek minden kérdésben. Csak ajánlani tudom Őket, Köszönöm Péter és Bálint ! 🙂

  Mónika Ilosfai Avatar Mónika Ilosfai
  2021.11.10.

  positive review  Vettem már pár dolgot az életemben de ennyire normális és gördülékeny ügyintézés mint itt ritkán volt! Köszönöm nektek.

  Zoltan Szalai Avatar Zoltan Szalai
  2022.04.20.

  positive review  A vevői igényeket maximálisan figyelembe vevő kereskedés. Korrekt megbízható. A szakmai hozzáértés magas színvonala jellemzi Őket. További jó munkát, sok-sok megrendelőt kívánok!

  Gábor Perecz Avatar Gábor Perecz
  2021.10.10.