palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

GYIK

Gyakori kérdések, melyeket ügyfeleinktől kapunk

Rólunk

Milyen márkájú motorokat vásárolhatok nálatok?

Márkakereskedőként Benelli, Brixton, CFMoto, FB Mondial, Keeway és NIU motorokat értékesítünk és szervizelünk. Ezért ezen gyártók aktuális modelljeit vásárolhatod meg nálunk.

Mióta motoroztok?

Már több mint 28 éves motoros múlttal rendelkezünk.

Hol található a kereskedésetek?

Kereskedésünk Vas megyében, Sárváron található. Pontos címünk 9600, Sárvár, Felső-Sótonyi út 16. Ha eltévednél, keress bennünket és a helyszínre navigálunk!

Milyen kereskedők vagytok?

Mi az a fajta kereskedés vagyunk, amely odafigyel ügyfeleire, őszinte hozzájuk. Valljuk, hogy olyan minőségi kiszolgálást kell nyújtani, amelyet mi is szívesen kapnánk másutt. Emiatt aktív kapcsolatot ápolunk leendő és már meglévő ügyfeleinkkel. Nálunk egy motorvásárlás nem csak egy esemény lesz az életedben, hanem egy jó barátság kezdete!

Lehet egy ötletem?

Természetesen és örömmel meghallgatjuk a javító szándékú ötleteidet. Reményeink és lehetőségeink szerint pedig meg is valósítjuk őket.

Rólatok

Milyen motort vezethetek a jogosítványommal?

Attól függően, hogy milyen kategóriás jogosítványod van, többféle méretű és teljesítményű motort is vezethetsz. Érdemes megnézned a tematikus lapjainkat a jogosítvány kategóriánként.

Ha a vezetői engedélyed hátulján található kategóriák alapján szeretnél választani, keresd a motorokat kategóriánként itt: AM, A1, A2, A.

Távol lakok tőletek, hogy jutok el hozzátok?

Ha távol laksz tőlünk, keress minket bátran és segítünk abban, hogy hozzánk találj. Ha navigációra van szükséged, Sárvár, Felső-Sótonyi út 16. alatt találod meg a kereskedést. 

El tudjátok hozni a motorom?

Igen, van  mód kiszállításra is, azonban minden esetben egyeztessünk az időpontról és persze arról, melyik motort is vihetjük neked.

Másokról

Más kereskedőnél vásárolt motort is vihetek hozzátok szervizbe?

Nincs kizárva, hogy vállalni tudjuk a motorod javítását, azonban mindenképpen érdeklődj erről. Ugyanis egyes márkaspecifikus hibát érdemes lehet az adott márka valamely szakértőjénél vagy márkakereskedőjénél javíttatni. 

A használt motor kereskedők rosszabbak nálatok?

Nem feltétlenül rosszabbak, inkább a használt motorok minősége lehet kérdéses egyes kereskedőknél, melynek hibáiról sokszor maga a kereskedő sem tud. Sajnos egy használt motor rejtett és/vagy korából/ természetes anyagfáradásból adódó hibái miatt, könnyedén a motor vételárát is rá lehet költeni egy motorra! Ezért használt motort is csak ellenőrzött forrásból, komoly és részletes átvizsgálás után vásárolj!

Használt motort beszámítatok?

Használt motort nem számolunk be új motorba, mivel egy beszámítási árnak jóval alacsonyabbnak kell lennie annál az összegnél, mint amennyit a motorod valójában ér! Mivel mi csak pozitív élményt szeretnénk ügyfeleinknek adni, ezért véletlen sem szeretnénk Téged egy pofátlanul alacsony árral elkedvetleníteni! 🙂 De segíteni tudunk neked abban, hogy új gazdit keressünk a régi motorodnak. 

Használt vagy új motort érdemes venni?

Azt valljuk, hogy a hosszú élet titka az alacsony kockázat és stressz-mentes életmód! Ez sokszorosan igaz a motorokra is. Egy használt motor üzemeltetése mindig sokkal nagyobb kockázattal jár, hiszen a kora előrehaladtával egyre nagyobb a meghibásodások valószínűsége/kockázata. Utóbbi nem csak pénzbe kerül, hanem extra stresszbe is, emiatt mindenféleképpen sarkalatos pont egy új motor vásárlása, akár részletre is!!! Ha szeretnél többet tudni arról, mik is a kockázatok, akkor nézd meg a használt és új motor összehasonlításunkat. Nem beszélve arról, hogy egy új motor alatt mindig egy modernebb technika lapul és jobb érzés egy új motorral közlekedni, szemben egy elhasználódott példánnyal. 

Motorokról

Megvásárolhatók a motorok részletre is?

Igen, természetesen. Sok cég és magánszemély is ezt a modern lehetőségeket választja, amivel előrébb hozhatjá álmaik/terveik megvalósulását!

A hitel egy jövőbeli lehetőség előre hozott igénybevétele. Például, amikor egy vállalkozó a munkát előbb elvégzi, majd utána számláz, akkor tulajdonképpen hitelt nyújt annak, aki megbízza őt a munkával.

Egy alkalmazott bére mindig a ledolgozott hónap után jár, ezért ő a fizetés átutalásának idejéig hitelt nyújt a munkaadójának. A hitel kérése röviden: előbb kapni, mint adni.”

Szóval a lízing és hitel egy menő dolog, mert hisznek benned! 🙂

Finanszírozó partnerünk segítségével FIX kamatozású, Forint alapú gépjárműhitelre és zártvégű lízingre is elvihetők a motorok,  akár 20% kezdőbefizetésével!

Részletekről és feltételekről mindenképpen érdeklődj tőlünk. 

Elintézitek az üzembe helyezést?

Igen, az üzembehelyezést, műszaki vizsgáztatást, regisztrációs adó befizetést elintézzük helyetted. Sőt, még az okmányirodába sem kell elmenned. A te dolgod már csak annyi lesz, hogy kigurulj a motoroddal az első útjára.

Csak új motorokkal foglalkoztok?

Fontos számunkra, hogy olyan költségmentes motort adjunk a vásárlóknak, amik éveken keresztül üzembiztosak és kalkulálható költségekkel bírnak. Sajnos ebbe az értékbe a legtöbb használt motor nem illik bele. Emiatt az általunk értékesített motorok legjava új, melyre gyártói garancia van. 

Ezek kínai motorok?

Mint a legtöbb márkánál, így nálunk is a motorok nagy része kínában készül. Azonban a gyártói kapacitások távol-keletre szervezése nem jelenti a minőség romlását is. A minőségbiztosítási rendszereknek mindenhol eleget kell tenniük a gyártóknak. Kiváncsi vagy rá, hogy mely gyártóknak van kínai motorgyára? Olvass róla bátran: https://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_industry_in_China 

Mennyi a regisztrációs adó?

A hatályos jogszabályok alapján, az országban újonnan forgalomba hozott motorra regisztrációs adót kell fizetni. A regisztrációs adó új motorok esetében a következő díjszabás alapján alakul:

 • 80 köbcentiméter hengerűrtartalomig 15.000 Forint,
 • 81-125 köbcentiméter hengerűrtartalomig 50.000 Forint,
 • 126-500 köbcentiméter hengerűrtartalomig 85.000 Forint,
 • 501-900 köbcentiméter hengerűrtartalomig 180.000 Forint,
 • 901 köbcentiméter felett pedig 230.000 Forint regisztrációs adót kell fizetni az új motorokra.
 • Hibrid és elektromos járművekre nem kell regadót fizetni. 
Mennyi a vagyonszerzési illeték?

A vagyonszerzési illeték számítása a jármű kora és teljesítménye alapján kerül kalkulálásra. Az alábbi táblázatban megtalálhatók a vonatkozó illeték mértéke kilowattonként.

A jármű teljesítménye Jármű kora: 0-3 év Jármű kora: 4-8 év Jármű kora: 8 év felett
0-40 kW 550 Ft/kW 450 Ft/kW 300 Ft/kW
41-80 kW 650 Ft/kW 550 Ft/kW 450 Ft/kW
81-120 kW 750 Ft/kW 650 Ft/kW 550 Ft/kW
120 kW fölött 850 Ft/kW 750 Ft/kW 650 Ft/kW

Ezek szerint egy új, 35kW teljesítményű motorkerékpárra 35 x 550 = 19250 Ft a vagyonszerzési illeték.

Miből áll össze a forgalomba helyezés végösszege?

A forgalomba helyezés több tételből áll egy új motor esetében. Az átláthatóság kedvéért részletesen beszámolunk nektek vásárlás előtt a várható költségekről. A tételek azonban a következőkből állnak:

 • Műszaki vizsga díja 
 • Regisztrációs adó
 • Rendszám díja
 • Forgalmi engedély és törzskönyv díja
 • Vagyonszerzési illeték
 • Kötelező felelősség biztosítás díja
Tudok nálatok biztosítást kötni?

Igen, független biztosítási ajánlatot tudunk adni motorodra. Több biztosító ajánlatát mutatjuk meg neked, melyekből kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelőt. 

Köthetek nálatok CASCO-t a motoromra?

Igen, CASCO-t is tudunk kötni a motorodra, amennyiben biztosítási partnereink egyikének ajánlata megfelelő számodra.

Gyakori kérdések, amiket nem találsz itt…

Más kérdésed van? Keress minket bátran! 🙂

Írj emailt az ertekesites@peterpalko.com emailre vagy hívj minket a +36 20 388-5853-as számon.

022032051 041