Hogyan tároljuk a motort télen?

Hibernálni szeretnéd a motorodat a hideg hónapokban? Akkor érdemes az alálbbi tippeket elolvasnod!

Töltsd tele vagy ürítsd ki a tankot

Ha fém tankja van a motorodnak, töltsd tele leparkolás előtt, hogy elkerüld a rozsdásodást. Ha műanyag tankkal szerelt a motorod, érdemes kiüríteni, nehogy reakcióba lépjen a folyadékkal.

Tisztítsd le a motort

Tisztítsd le és szárítsd le a motorodat. Minden fémalkatrészt törölj szárazra , esetleg töröld át WD40-nel vagy hosonlóval, hogy elkerüld a korrózió lehetőségét. Persze a féktárcsákra ne kerüljön belőle. Nézd át a motort, hogy minden úgy működik-e ahogy kell. 

Cseréld le a motorolajat

Ha lehetőséged van rá, engedd le és cseréld le a motorolajat a szűrővel együtt. A használt olajat csak a megfelelő gyűjtőhelyen add le. Ha nem tudod, hogyan cseréld le az olajat, mindenképpen cseréltesd le egy szervizben a következő szezon előtt.

Ellenőrizd a fagyállót

Ellenőrizd a fagyálló szintet, és töltsd fel, ha szükséges. Ha nem tudod, hogyan kell ezt megtenni, nézd meg a motorod használati útmutatóját, vagy fordulj szerelőhöz. 

Vedd ki az akkumulátort

Vedd ki az akksit a motorból és tárold száraz, védett helyen, beltérben. Alkalmanként töltsd fel vagy használj csepptöltőt a folyamatos karbantartáshoz. 

Kerék nyomás

Ellenőrizd a keréknyomást, és fújd fel, ha szükséges.

Tárolás

Tárold a motort szárad, jól szellőzött helyen. Szükség esetén takard le, de ne használj műanyag fóliákat. Azoktól ugyanis kondenzációs víz jelenhet meg a fólia alatt, ami rozsdához vezet vagy a fólia ráragadhat a motorodra. Ha kültéren kell tárold, mindenképpen vízmentes takaróval lásd el, ami megenged egy kis levegőzést is. 

Ügyfeleink véleménye:

  positive review  A név nem hazudik, tényleg nagyon barátságos motorkereskedés és nagyon segítőkészek is a srácok. Egy kezdő motort vásároltam Péteréknél és az első perctől kezdve nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatásukkal. Segítettek kiválaszrani a nekem megfelelő gépet, majd pár nap után az érvényes forgalmival házhoz is hozták az új motorom. Az első szervíznél is nagyon rugalmasak voltak, szinte azonnal fogadtak. Köszi srácok.

  Gorza Zsolt Avatar Gorza Zsolt
  2022.04.27.

  positive review  Sziasztok! Én csak ajánlani tudom őket. Keeway rkf 125ccm motorom hibájára csak ők jöttek rá. Kedvesek, gyorsak, hamar vissza jeleznek, ha rájuk írsz.

  Szandiné Simon Beáta Avatar Szandiné Simon Beáta
  2022.06.06.

  positive review  Első motorom a Sárvári Benelli kereskedéstől! Teljesen elégedett vagyok a testvérpárral, segítőkészek, korrektek, barátságosak. Bátran ajánlom a srácokat mindenkinek. Csak ajánlani tudom őket! Köszönöm szépen a segítségeteket👍👍👍

  Marcell Takács Avatar Marcell Takács
  2021.09.09.