palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

Hogyan tároljuk a motort télen?

Hibernálni szeretnéd a motorodat a hideg hónapokban? Akkor érdemes az alálbbi tippeket elolvasnod!

Töltsd tele vagy ürítsd ki a tankot

Ha fém tankja van a motorodnak, töltsd tele leparkolás előtt, hogy elkerüld a rozsdásodást. Ha műanyag tankkal szerelt a motorod, érdemes kiüríteni, nehogy reakcióba lépjen a folyadékkal.

Tisztítsd le a motort

Tisztítsd le és szárítsd le a motorodat. Minden fémalkatrészt törölj szárazra , esetleg töröld át WD40-nel vagy hosonlóval, hogy elkerüld a korrózió lehetőségét. Persze a féktárcsákra ne kerüljön belőle. Nézd át a motort, hogy minden úgy működik-e ahogy kell. 

Cseréld le a motorolajat

Ha lehetőséged van rá, engedd le és cseréld le a motorolajat a szűrővel együtt. A használt olajat csak a megfelelő gyűjtőhelyen add le. Ha nem tudod, hogyan cseréld le az olajat, mindenképpen cseréltesd le egy szervizben a következő szezon előtt.

Ellenőrizd a fagyállót

Ellenőrizd a fagyálló szintet, és töltsd fel, ha szükséges. Ha nem tudod, hogyan kell ezt megtenni, nézd meg a motorod használati útmutatóját, vagy fordulj szerelőhöz. 

Vedd ki az akkumulátort

Vedd ki az akksit a motorból és tárold száraz, védett helyen, beltérben. Alkalmanként töltsd fel vagy használj csepptöltőt a folyamatos karbantartáshoz. 

Kerék nyomás

Ellenőrizd a keréknyomást, és fújd fel, ha szükséges.

Tárolás

Tárold a motort szárad, jól szellőzött helyen. Szükség esetén takard le, de ne használj műanyag fóliákat. Azoktól ugyanis kondenzációs víz jelenhet meg a fólia alatt, ami rozsdához vezet vagy a fólia ráragadhat a motorodra. Ha kültéren kell tárold, mindenképpen vízmentes takaróval lásd el, ami megenged egy kis levegőzést is. 

Ügyfeleink véleménye:

  positive review  A vevői igényeket maximálisan figyelembe vevő kereskedés. Korrekt megbízható. A szakmai hozzáértés magas színvonala jellemzi Őket. További jó munkát, sok-sok megrendelőt kívánok!

  Gábor Perecz Avatar Gábor Perecz
  2021.10.10.

  positive review  Korrektek, segítőkészek. Bátram ajánlom a srácokat. 👍

  Kercsmár Gábor Avatar Kercsmár Gábor
  2021.09.05.

  positive review  Régóta vágyott első motoromat 🏍 vásároltam a Sárvári Benelli kereskedésben Péteréknél. A választásban is nagy segítségemre volt Péter és Bálint. 🙏 Ami jellemzi őket: korrektség, megbízhatóság, magas szakmai hozzáértés, közvetlenség, vidámság. Vásárlás után is minden kérdéssel lehet hozzájuk fordulni, barátsággal fogadnak. Csak ajánlani tudom őket! 💯 Köszönet fiúk, csak így tovább! 😉

  Csák Gábor Avatar Csák Gábor
  2022.04.24.