palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

Moto Guzzi Stelvio EICMA 2023 2 1500x1000 1

Moto Guzzi Stelvio – Forrás: EICMA.IT

 

Az új Moto Guzzi Stelvio nagyon kifinomult technikával érkezik, a motor szívét a V100 Mandelloból már ismert 115 lóerős, 105Nm forgatónyomatékkal rendelkező 1042 köbcentiméteres, folyadékhűtéses V motor adja. A futóműve állítható felfüggesztéssel,  hosszú rugóutakkal rendelkezik, valamint az első kereke 19 col átmérőjű.

A Mandello del Lario-ban összeszerelt új túraendurót Noale-ban fejlesztették, azzal az ígérettel, hogy a technológia és a hagyomány ötvöződik. Valójában a láttottak és tapasztaltak alapján ez szuperül sikerült, érintetlenül hagyta a Moto Guzzi tervezési és építési filozófiáját. Szóval a második Stelvio széria továbbra is igazi Moto Guzzi maradt.

Az új Stelvio az elektronikában a legmagasabb szintet adja!

Az alábbi technológiai ínyencségek kaptak helyet az új Moto Guzziban:

  • Teljes ledes fényszórók, nappali menetfénnyel, kanyarkövető funkcióval
  • Sebességtartó Automatika azaz Tempomat
  • Kanyar ABS
  • Kipörgésgátló
  • 5 colos színes TFT kijelző
  • Ride by Wire
  • Opcionális Gyorsváltó
  • Bluetooth Kapcsolat
  • 5-féle motorozási mód (túra, eső, sport, terep, utazó)
  • Marelli 11MP vezérlőegység, és 6 tengelyes inerciális platform

A Stelvio egyben az első Moto Guzzi, amely a PFF Rider Assistance Solution (PFF vezetői asszisztencia megoldás) opcionális extrafelszereltséggel van felszerelve. Ez egy innovatív vezetőtámogató platform, amely a 4D Imaging Radar technológián alapul, és amelyet a Piaggio Fast Forward, a Piaggio Csoport által 2015-ben alapított bostoni székhelyű robotikai specialista fejlesztett ki. Ez az első alkalom, hogy ilyen radarérzékelőket alkalmaztak motorkerékpáron, figyelembe véve a kanyarodáskor változó dőlésszöget.

Az előnyök az ultrahangos érzékelőkön alapuló hagyományos vezetőtámogató rendszerrel szemben a rendkívül széles látómezőben és a megbízható megfigyelésben rejlenek, függetlenül a fényviszonyoktól és a környezeti körülményektől. Ezek az intelligens eszközök biztosítják a követési sebességtartó automatika (FCC), az előremenő ütközésre figyelmeztető rendszer (FCW), a holttér-információs rendszer (BLIS) és a sávváltás-asszisztens (LCA) funkciókat is.

BikeReview Moto Guzzi EICMA 2023 1

Moto Guzzi Stelvio – EICMA IT

BikeReview Moto Guzzi EICMA 2023 4

Moto Guzzi Stelvio EICMA IT

Lássuk mi van a ruha alatt!

A motor a V-Twin Compact Block, ez egy 90°-os keresztirányú, folyadékhűtéses V-twin, dupla felső vezérműtengelyes vezérlésű, hengerenként 4 szeleppel. A hengerűrtartalom 1042 cm3, a furat-löket értékek 96 X 72 mm; a maximális teljesítménye 115 lóerő 8700 fordulat/percnél, a maximális nyomatéka 105 Nm 6750 fordulat/percnél, A nyomaték 82%-a már 3500 fordulat/percnél rendelkezésre áll. Az új Moto Guzzi Stelvio vadonatúj acélcsővázzal, alumínium egyoldali lengőkarral, 46 mm átmérőjű, 170 mm-es rugóúttal rendelkező (állítható) up-side-down villával, és szintén állítható egyoldali lengéscsillapítóval rendelkezik.

A 21 literes üzemanyagtartály több mint 400 km-es hatótávolságot ígér, miközben a hosszú, akár kalandos utakra való hajlamot igazolja az elektromosan állítható szélvédő és a 19 colos első küllős kerék, amely belső nélküli abroncsokkal szerelnek.