palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

A sztereotípiák gyakran a valóságon alapulnak. De meddig tart a valóság? Meddig tartanak a sztereotípiák? Senki sem szeretné, ha egyetlen hatalmas ecsettel festenének róla portrét. A motorosok sem különböznek ebben – mindenki ismer motoros sztereotípiákat, de nem mindig állják meg a helyüket.  Íme néhány dolog, amelyekről a nem motorosok azt gondolhatják, hogy igazak a motorosokra … pedig egyáltalán nem azok.

 

Talpig bőrben, csak a megjelenés miatt

A védőfelszerelés egy speciális téma, mert sokféle típus létezik és mégtöbb motoros, akiknek saját értelmezésük van arról, hogy mi az elfogadható biztonsági felszerelés. Bizonyos szinten a motorkerékpár felszerelés egyben stílusválasztás lehet (egy túrafelszerelés kissé furcsának hat egy cafe raceren). Ráadásul, ha figyelembe vesszük, hogy vannak olyan helyek a földön, ahol a sisak opcionális felszerelés, könnyen belátható, miért gondolhatják egyes emberek, hogy nem vesszük komolyan a védőfelszerelések használatát. A legtöbben azonban nagyon is komolyan vesszük a motoros ruházatot. Tudjuk, mit tesz értünk, és tisztában vagyunk a lehetséges (és fájdalmas) következményekkel, ha nem viseljük. Néhány motorost azonban egyszerűen nem zavarnak a következmények. Higgy nekünk, amikor azt mondjuk, hogy a legtöbb esetben valóban csak magunkat védjük. Az, hogy a ruháink jól néznek ki, pusztán előny, nem pedig az ok amiért hordjuk.

Minden motoros kaszkadőr

Itt őszintének kell lennünk: minannyian élvezzük a motorozást, egykerekezést, a füstölést stb. Nagyon szórakoztatóak, és lehetőleg anélkül csináljuk, hogy megsértenénk a törvényt … és ez a kulcs. Persze vannak olyanok is, akik nem aggódnak emiatt, és a mutatványaikat a lehető legnyilvánosabban hajtják végre, és elmenekülnek a helyszinről, ha rendőrt látnak. Másrészt vannak, akik inkább minimálisra csökkentik ezt a fajta tevékenységet, mások pedig úgy döntenek, hogy eleve nem vesznek részt ilyen hülyeségben. A legtöbb motoros egyáltalán nem csinál ilyeneket motoros életében, ami teljesen rendben van. Valójában ez a legbiztonságosabb út.

Minden motorosnak van motoros vlogja a YouTubeon

Manapság úgy tűnik, mintha mindenki, akinek motorja van, feltesz egy GoProt a sisakjára. Valószínűleg meg lehetne számolni az összes motovlogot a YouTube -on … de mielőtt nekiállna bárki, álljon is le vele. Határozottan népszerű téma a motoros vlogolás napjainkban újságírás, motorozás vagy csak szórakoztatás miatt is. Ez azonban rengeteg időt, elkötelezettséget és tervezést igényel. Emiatt is, a legtöbb motoros boldogan megvan vlog nélkül. Élvezik a motorozást magukban és ez elég is számukra. 

A motorosok utálják az autókat

Oké, szóval… kint az úton az autók nem kis problémát tudnak okozni. De igazából nem is az autókról van szó – hanem a volán mögött ülőkről. A figyelmetlen vezetők nemcsak egymásra, hanem motorosokra is veszélyt jelentenek. Ha mondjuk kifordulnak elénk, vagy a sávunkban vágják le a kanyart, joggal várhatunk el egy bocsánatkérést. Őszintén szólva a legtöbben szeretjük az autókat is. A többségünk ugyanúgy Matchboxon nőtt fel és talán még egy Ferrari poszter is volt a szobánkban. Tehát szeretjük a motorok és kerekek különböző kombinációit viszont nagyon nem szeretjük, ha sokan nem tudják őket megfelelően használni.

Mind útonálló barbárok vagyunk

Amint fentebb említettük, bizonyos dolgok, amelyek az úton történnek, valóban inkább rajtunk csattanhatnak. Ez azért van, mert nemcsak sérülékenyebbek vagyunk, mint azok, akik autót vezetnek, hanem jobban megértjük ezt a sebezhetőséget. Ilyesztő, hogy sok motoros hagyja, hogy a düh felülkerekedjen rajtuk, néha katasztrofális eredménnyel. A legtöbb esetben azonban csak hálásak vagyunk, hogy épségben kijövünk egy meredek helyzetből, és nincs kedvünk leugrani a motorról, és belerúgni az autójába, megpróbálni betörni az ablakait, vagy kirángatni és elverni a helyszinen. A dühnek nincs helye a motoron, mert ez mindenki számára káros. 

Minden motoros meg akar halni

Tagadhatatlan, hogy a motorozás veszélyes lehet. Furcsának tűnhet, ha az emberek önként veszélybe sodorják az életüket. Sajnos ezt a hajlandóságot és a veszély bizonyos elemének elfogadását nem olyan könnyű megmagyarázni. Vagy foglalkozik valaki vele, vagy nem, de ez nem azt jelenti, hogy nem törődünk vele. Ez azt jelenti, hogy megértjük, amivel foglalkozunk, de szeretnénk részt venni egy olyan időtöltésben, amely rengeteg élményt ad nekünk a nyilvánvaló kockázatért cserébe. Sokaknak könnyű azt gondolni, hogy a motorosok kevés figyelmet szentelnek az életnek vagy a biztonságnak, de a lényeg a következő: azért motorozunk, hogy éljünk. Ha ezt valaki nem érti, akkor valószínűleg nem neki való a motorozás vagy még sosem motorozott. 

Ügyfeleink véleménye:

  positive review  Náluk vásároltam a motoromat. Nagyon rendesek és segítőkészek mindenben. A motorhoz minden papírt megcsináltak ki is hozták házhoz. További kérdésekre is azonnal válaszoltak. Itt nem csak addig vagy vevő míg veszel hanem utánna is az maradsz. Bárkinek csak ajánlani tudom őket.

  Ádám Katona Avatar Ádám Katona
  2022.01.20.

  positive review  Maximálisan elégedett vagyok a testvérpárral segítőkészek, korrektek, barátságosak. Fiam első motorjánál mindenben segítőkészek voltak. Bátran ajánlom mindenkinek! Köszi srácok!

  Mónika Horvath Avatar Mónika Horvath
  2021.09.09.

  positive review  A név nem hazudik, tényleg nagyon barátságos motorkereskedés és nagyon segítőkészek is a srácok. Egy kezdő motort vásároltam Péteréknél és az első perctől kezdve nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatásukkal. Segítettek kiválaszrani a nekem megfelelő gépet, majd pár nap után az érvényes forgalmival házhoz is hozták az új motorom. Az első szervíznél is nagyon rugalmasak voltak, szinte azonnal fogadtak. Köszi srácok.

  Gorza Zsolt Avatar Gorza Zsolt
  2022.04.27.