Az ősz rohamosan közeledik! A hosszú estékbe nyúló, nyári motorozás napjai hamarosan véget érnek. Magyarországon sajnos nem lehet élvezni az egész éves meleg éghajlat nyújtotta előnyöket, emiatt előbb-utóbb téli pihenőre kell küldeni a vasat. Az időjárás ősszel véletlenszerű hőhullámokkal telik, de valójában a fák hullajtják a leveleiket, a hőmérséklet csökken, és a nappalok hossza is egyre rövidül. Összegyűjtöttünk néhány tippet az őszi motorozáshoz, amelyeket érdemes szem előtt tartani, mielőtt kigurulunk az év utolsó nagy túráira.

Vigyázz a levelekkel!

Igen, a levelek telis-tele vannak színekkel és gyönyörűen néznek ki az őszi szezonban (főként a fákon) , de veszélyesek is a motorosokra, amint elkezdenek a földre hullani. A száraz levelek összegyűlhetnek az utakon, és betakarhatják a kátyúkat vagy bármilyen más akadályt. Mindig tartsd a szemed az úton, és próbáld meg az ismert útvonalakat választani. Az eső vagy a reggeli harmat másfajta veszélyt jelent, mivel nedves leveleket alkot, amelyek sima, csúszós útfelületet eredményeznek. Ettől a motor megcsúszhat az úton, ezért lehetőleg kerülni kell az ilyen “akadályokat”. Ha egy halom levélhez az úton, próbálja meg a lehető legjobban vezetni lassan, amíg túl nem jut az akadályon.

Szarvas szezon

A szarvasok kifejezetten aktívak az ősszel. Élelmet vagy párt keresnek, vagy csak vonulási útvonalat keresztezhetünk a legváratlanabb helyeken is. Ebben az idényben több baleset történik szarvasokkal, így résen kell lennünk, nehogy útunkban álljon egy motorozás közben. Mielőtt motorra pattannál, feltétlenül vedd fel a védőfelszereléseket, és mindig figyeld az út szélét, ha városon kívül jársz. Alkonyatkor és hajnalban a legaktívabbak, ilyenkor legyünk fokozottan körültekintők.

A bőr a legjobb barátod

A hűvös levegő nagyon kellemes tud lenni. A hőmérséklet miatt sokkal élvezetesebb motorozni, a nyári időszakban tapasztalható kánikulaihoz képest. Ez az az évszak, amikor a bőr valóban a legjobb barátod. A bőr véd a széltől, és kényelmesen melegen tart motorozás közben. Emiatt egy jó bőrruha kiváló választás lehet az őszi útjaidra. 

Hideg őszi éjszakák

Az időjárás kiszámíthatatlanabb ebben az évszakban. Reggel a hidegtől, délután a melegtől éjszaka fagypont alatti hőmérsékletről ismert. Mindig figyelj a réteges öltözködésre. Amint lemegy a nap, a hőmérséklet jelentősen csökken, és senki sem szeretne váratlan meghibásodásokat alulöltözötten átélni. Érdemes lehet esőruhát is magunkkal, mert a hideg/fagyos eső könnyen kihűthet bennünket, amit mindenki szeretne elkerülni. 

Fagyos és jeges felületek

A hideg őszi éjszakák csak egy dologhoz vezetnek – a reggeli fagyhoz. Figyeljünk a fagyos utakra kora reggel. Az útburkolatot vékony jégréteg boríthatja, amire ráhajtva könnyen elcsúszással végezhetjük utunkat. Először az árnyékos területek fagynakbe, ezért fontos, hogy a motorozás során ismerjük az útvonalunk.

Az ősz lehet a legjobb idő a motorozáshoz. A mellékutak forgalma ilyenkor kisebb, mint nyáron, a fák színesek és a levegő is tiszta. A lombhullással együtt a táj nyitottabb, nagyobb lesz. Mindemellett újabb és más dolgokra kell figyeljünk, mint a nyáron. 

Ügyfeleink véleménye:

  positive review  Első motorom a Sárvári Benelli kereskedéstől! Teljesen elégedett vagyok a testvérpárral, segítőkészek, korrektek, barátságosak. Bátran ajánlom a srácokat mindenkinek. Csak ajánlani tudom őket! Köszönöm szépen a segítségeteket👍👍👍

  Marcell Takács Avatar Marcell Takács
  2021.09.09.

  positive review  Hogy miért ajánlom a Sárvári Keeway Bennelli kereskedést? Barátságosak és nagyon korrektek. Szívesen segítenek, bármilyen kérdésre válaszolnak, és jó tanácsokat is adnak. A megrendelt terméket gyorsan, kedvező áron, kiváló minősgében adják át. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket!

  Zénó Kutrovics Avatar Zénó Kutrovics
  2021.09.04.

  positive review  a LEGJOBB kereskedès ahol valaha jártam. Tènylegesen baráti hangulat udvarias hozzáèrtő szemèlyzet. Csak ajánlani tudom mindenknek!!!!!

  Szabolcs Kugler Avatar Szabolcs Kugler
  2022.06.03.