palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

Moto Guzzi V7

TÖBB SZÍN, MINDIG V7

Több mint fél évszázaddal a legelső modell bemutatása után a Moto Guzzi méltán büszkén mutatja be a V7 történetének egy fontos új evolúcióját, amely minden eddiginél nagyobb teljesítményt és kényelmet kínál, a klasszikus stílus és a modern technológia tökéletes keveréke révén.

Biztos lehetsz benne, hogy két dolog azonban nem változott, mégpedig a fékezhetetlen karakter és a hitelesség, amely minden Moto Guzzi motor DNS-ében benne van.

Moto Guzzi V7 Stone ár

Moto Guzzi V7 Special ár

MOTO GUZZI V7 MODELLEK

moto guzzi v7 stone

DIZÁNJ

tabs v7 900x675 stone design

A stílusos új oldalelemek, a rövidebb hátsó sárvédő és az új kipufogórendszer együttesen csábító sziluettet varázsolnak. A motor teljesítményét érintő részen egy sor újdonságot terveztek a stabilitás és a kényelem javítására, miközben a Moto Guzzi bestsellerének híres kezelhetősége ugyanolyan kifogástalan marad, mint eddig.

FULL LED

tabs v7 900x675 stone led

A Moto Guzzi V7 Stone új, teljes LED-es optikával rendelkezik, beleértve az első fényszórót a Guzzi sas körvonalával, míg az új LCD egylapos, kör alakú, teljesen digitális műszerfal teljesen összhangban van a motor elegáns, modern stílusával.

MOTOR

tabs v7 900x675 stone motore

A maximális teljesítmény 25%-kal, 52 lóerőről 6200-as fordulatszámon 65 lóerőre emelkedett 6800-as fordulatszámon. A forgatónyomaték is jelentősen megnövekedett, 60 Nm-ről 4250-es fordulatszámról a lenyűgöző 73 Nm-re 5000-es fordulatszámnál, amelynek több mint 80%-a már 3000-es fordulatszámnál rendelkezésre áll.

FELNIK

tabs v7 900x675 stone cerchi

Új, sportos stílusú alumínium keréktárcsák díszítik a Stone-t, a hátulján 150/70-es, szélesebb gumiabroncsokkal büszkélkedhet.

Új Moto Guzzi motor

A keresztirányú, 90 fokos V-motor már régóta a Moto Guzzi védjegye, és ez alól a V7 sem kivétel, de a legfontosabb újdonság, hogy a motor az “All Terrain” V85 TT-ből származik. A Mandellónál valaha épített legújabb és legfejlettebb motorról beszélünk, amelyet úgy terveztek, hogy jobb teljesítményt és általános hatékonyságot nyújtson, valamint a megbízhatóságot és a vezetési élményt egy teljesen új szintre emelje.

Ütőerőre tervezve

A V7 már régóta ikon, és jellegzetes megjelenése a motorkerékpározás történetének része, de a Mandellót elhagyó legújabb modell még egy szintet lép a dizájn terén. Ez egy sokkal teljesebb változat, mint az elődje, sőt, azt is mondhatnánk, hogy érettebb és felnőttebb, a nagyobb motor és a kipufogócsövek megújult elrendezésével határozott megjelenést kölcsönöz. Hátul a kardántengelyes váltó és a kerék is nagyobb lett, a Kayaba lengéscsillapítók pedig a korábbinál robusztusabbak.

Kényelmesebb mint valaha

A váz mostantól acél elemeket tartalmaz a kormányfej területén, míg az új, hosszabb rugóútra tervezett dupla lengéscsillapítók, a kétszintes nyereg és a frissített lábtámaszok mind a kényelmesebb vezetési élményt szolgálják.

MOTO GUZZI V7 SZÍNVARIÁCIÓK

Moto Guzzi V7

_____

Új színváltozatok

A V7 Stone két új, feltűnő színt mutat be: egy intenzív metálsárga és egy elegáns alumíniumszürke színt, amelyeket úgy terveztek, hogy a motor vonalvezetését kiemeljék a visszafogott, modern és divatos megjelenés érdekében.

Moto Guzzi V85

V7 STONE CORSA

____

A V7-es generáció egy újabb szintet lépett a merészségben egy vadonatúj modellel, amelyet a Moto Guzzi legendás versenyzői múltja ihletett. A különleges kiadású V7 Stone Corsa a mandellói történelem legsportosabb oldalát mutatja be, amely már régóta a stílus és a dinamikus szellem szimbóluma.

V7 STONE

_____

A legújabb V7 STONE megőrizte alapvető jellemzőit, felrázva egy modernebb dizájnban, megújult oldalelemekkel, amelyeket egy új megjelenésű logó, fekete kipufogó és alumínium felnik díszítenek, elegánsabb megjelenést kölcsönözve a motornak, és megmutatva összetéveszthetetlen nagyvárosi személyiségét.

V7 SPECIAL

____

Az üzemanyagtartályon található új ikonikus grafika az új motorteljesítményről árulkodik, miközben számos intelligens chromatikus részlet emeli ki a formát és a színt, a hagyományt és az innovációt tökéletesen ötvöző felületek, mint például a polírozott alumíniumcsatornákkal és fekete kerékagyakkal ellátott küllős kerekek, a két analóg kör alakú számlapot tartalmazó műszerfal és az izzószerű fényszóró.

Moto Guzzi V7 Műszaki adatok

Moto Guzzi V7 Motor és váltó

Hengerűrtartalom 853 köbcentiméter
Motor típus Kéthengeres, négyütemű, V elrendezésű, V2
Teljesítmény 65 LE (48 kw) @ 6800 fordulat/perc
Forgatónyomaték 73 Nm @ 5000 fordulat/perc
Furat x löket 84 x 77 mm
Szelepek száma 2 szelepes hengerenként
Üzemanyag ellátás Injektoros
Gyújtás Elektromos gyújtás
Váltó 6 sebességes váltó 
Meghajtás Kardán
Kuplung Száraz, egytárcsás kuplung

Moto Guzzi V7 Méretek

Menetkész tömeg 223.0 kg
Ülésmagasság 780 mm
Üzemanyagtank 21.00 liter

Moto Guzzi V7 Fogyasztás

Átlagfogyasztás 4.30 L/100 Km
CO2 kibocsátás 101.0 g/Km
Emissziós norma Euro5

Moto Guzzi V7 Váz, futómű és kerekek

Váz típus Acél cső bölcsőváz
Első futómű 40mm-es hidraulikus teleszkópvillák
Hátsó futómű Állítható kétoldali spirálrugós teleszkóp
Első gumi 100/90-18
Hátsó gumi 150/70-17
Első fék Tárcsafék, 320mm, Brembo nyereggel
Hátsó fék Tárcsafék, 260mm, 2 dugattyús úszó féknyereggel