palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

Piaggio 1

100% elektromos

Bemutatjuk a Piaggio 1-t, az E-Scooterek új generációját, amely lehetővé teszi, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül, de a Piaggio robogók által ismert minőséggel, technológiával és biztonsággal élje át a város élményét. A Piaggio új robogója minden olyan jellegzetes alkatrészt kínál, amit egy prémium kategóriás robogótól elvárhat: vonzó design és figyelem a részletekre, kifinomult futómű, kezelhetőség és nagy teherbírás. Ez egy új és izgalmas megoldás, ez egy csendes robogó kivehető akkumulátorral, amely megkönnyíti az ingázást, és 100%-ban elektromos.

Piaggio 1 ár

piaggio 1

Kivehető akkumulátor

batteria

Az akkumulátor másodpercek alatt kivehető, és fogantyúval ellátott, így könnyen szállítható. Így kényelmesen töltheti otthon, az irodában vagy bárhol máshol.

Ergonómikus ülés

sella 4

A mindössze 770 mm-es ülésmagasságával a Piaggio 1 sokoldalúan használható minden motoros számára, így a közlekedési lámpáknál való megállás és a parkolási manőverek könnyedén kivitelezhetőek.

Full LED

fari

A Piaggio 1 oldalaira LED-es fényszórók vannak szerelve, amelyek a robogónak jellegzetes vonalakat és dinamikus kivitelezést kölcsönöznek. A robogó karcsú hátulján szintén egy hátsó LED-es lámpaegység található.

Tároló

porta oggetti

Az akkumulátor az ülés alatti rekeszben helyezkedik el, de nem veszélyezteti a funkcionalitását vagy a tárolóhelyet: A Piaggio 1 az egyetlen e-scooter a kategóriájában, amely jelentős rakodókapacitást kínál, a nyereg alatti rekeszben egy Full Jet sisak is elfér.

Szines, digitális kijelző

display 1

A kormányon egy nagyméretű, 5,5″-os színes LCD digitális kijelző található, amely mindig tökéletesen olvasható a szürkületérzékelőnek köszönhetően, amely a karakterek hátterét és színét az észlelt fényviszonyoknak megfelelően igazítja.

AHOGYAN TE SZERETNÉD

A Piaggio 1 kétféle változatban kapható. Az alapmodell 45 km/órás végsebességgel és akár 55 km* autonóm hatótávolsággal rendelkezik ECO üzemmódban (akár 43 km a WMTC tesztkörülmények között). A Piaggio 1 Active modell maximális sebessége 60km/óra, hatótávolsága ECO üzemmódban 85 km* (WMTC tesztelési feltételekkel 66 km).

*A mért adatok állandó sebességgel végzett közúti teszten alapulnak, és különböző körülmények, például terhelés, hőmérséklet, szélsebesség, útfelület és üzemeltetési szokások befolyásolhatják őket.

A közlekedés még soha nem volt ilyen egyszerű

A Piaggio 1 minden tekintetben felhasználóbarát. Kezdve a gyújtással, amely kulcs nélküli rendszerrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nincs szükség hagyományos kulcsra, és a praktikus távirányítóval indítható. Az indításhoz egyszerűen nyomja meg a kormány jobb oldalán található MAP gombot, és válassza ki a kétféle vezetési mód egyikét: ECO vagy Sport. Az ECO üzemmód, amelynek célja az energiatakarékosság, nagyobb hatótávolságot, 25 km/órára korlátozott sebességet és progresszívebb gyorsulást kínál. A Sport ezzel szemben az az üzemmód, amelyben a motor teljes teljesítményét kihasználva még izgalmasabb élményt nyújt.

A feltöltés nem is lehetne gyorsabb vagy egyszerűbb

A Piaggio 1 feltöltési műveletei egyszerűek és könnyen elvégezhetők. Az akkumulátor minden változat esetében másodpercek alatt kivehető és könnyen szállítható, így a feltöltés otthon vagy az irodában is elvégezhető. Az 1 változat 1,4 kWh kapacitású és 10 kg tömegű akkumulátorral van felszerelve, míg az 1 Active változat 2,3 kWh kapacitású és 15 kg tömegű akkumulátorral rendelkezik. Az akkumulátorok nem igényelnek karbantartást vagy különleges óvintézkedéseket, feltöltésükhöz pedig csak a járműhöz mellékelt töltőt kell használni.

A csendes forradalom

A robogót a Piaggio által kifejlesztett elektromos agymotor hajtja. A motor a hátsó kerékagyba van beépítve, ami karcsúbbá és kompaktabbá teszi a járművet. Az 1 elektromos motorja 1,2 kW folyamatos teljesítményt nyújt, míg az 1 Active változatban a teljesítmény 2 kW. A könnyűségnek, a modern lítium-ion akkumulátornak és a lassítás közbeni energia-visszanyerésnek köszönhetően a Piaggio 1 minden változata kiváló autonómiát garantál.

Piaggio 1 Modellek

Piaggio 1 Euro 5 small 1
Piaggio One + Euro 5
Piaggio 1 Euro 5 small 1
Piaggio One Euro 5
Piaggio 1 Euro 5 small 1
Piaggio One Active Euro 5

A Piaggio 1-ról

A közelmúltban Európát sújtó hőhullámok és az éghajlatváltozás valós hatásainak egyre nyilvánvalóbbá válása miatt a kibocsátás csökkentése jelenleg mindenki napirendjének élén áll.

A Piaggio az elsők között szállt be a nulla károsanyag-kibocsátású elektromos robogók gyártásába a Vespa Elettrica modellel, amely egy meglehetősen boutique ajánlat volt, és inkább a legmodernebb stílusra, mint a valós teljesítményre összpontosított. Ezt most orvosolta a gyártó a Piaggio 1 bevezetésével, amely egy sokkal praktikusabb elektromos robogó, amely nagy lépés a jó irányba, amikor a hagyományos belsőégésű gépek megfizethető alternatívájáról van szó.

Nemrég érkezett meg hozzánk az első Piaggio 1 Active, amely egy kicsit erősebb változat az alapértelmezett 1-esnél.

Olasz stílus

Az első nyilvánvaló erőssége az 1-esnek a vizuális stílusa. A kis kapacitású elektromos robogók piacát jelenleg a kínai modellek uralják, amelyek mind jól néznek ki, de véleményem szerint formában nem érnek fel erre a szintre. Bár a Piaggio 1 Active-ot is Kínában gyártják, hogy a költségeket alacsonyan tartsák, de az olasz dizájn nagyon is nyílvánvaló.

Néhány gyártó hajlamos arra, hogy radikálisan újratervezze elektromos kínálatát, de a Piaggio megmaradt a megszokott stílusánál, és szerintem ez jó dolog. Ha Piaggiót veszek, azt akarom, hogy úgy nézzen ki, mint egy Piaggio, függetlenül attól, hogy milyen motor hajtja. Összességében ez a robogó tisztának, fiatalosnak és stílusosnak tűnik, és egy nagy like-ot kap tőlem.

Megfizethető elektromos opció?

Foglalkozzunk mindjárt ezzel a kérdéssel. Az elektromos robogók egyik gyenge pontja általában a nagy kezdeti beruházási költségek. Gyakran jóval drágábbak, mint belsőégésű társaik, miközben sokkal kevesebb teljesítményt nyújtanak. A Piaggio 1 Active valójában egy jó előrelépés ezen a téren.

Ha figyelembe vesszük a karbantartási és benzinköltségek hosszú távú megtakarítását, még az emelkedő energiaszámlák mellett is, akkor hosszú távon ez a robogó tényleg jó befektetésnek tűnik.

Elektromos teljesítmény

A Piaggio 1 Active meghajtásáról egy 2 kW-os elektromos motor gondoskodik, három különböző menetmóddal és egy kivehető 2,3 kWh-s lítium-ion akkumulátorral az ülés alatt. Maga az akkumulátor szépen és egyszerűen kivehető, és a robogón belül vagy kívül is tölthető. A robogó menetkész tömege akkumulátorral 94 kg, tehát könnyű.

Az összes elektromos robogó Achilles-sarka általában a teljesítményük, és itt semmi sem változott. Az 1 Active maximális sebessége 60 km/óra, bár lejtős szakaszon 70 km/órát is ki lehet préselni belőle. Másrészt az elektromos motorok egyik erőssége, hogy az erő könnyen és mindig jelen van. A gyorsulás nagyszerű, és ez a robogó tényleg gyorsan eléri az 50 km/órás sebességet. Igaz, onnantól kezdve egy kis erőfeszítésbe kerül, hogy elérje a maximális sebességet, de a 60 km/órás útszakaszokat nagyon is jól bírja.

Nyilvánvaló, hogy ez egy olyan robogó, amelyet városi közlekedésre vagy nagyon rövid ingázásra terveztek, Lassú forgalomban kiválóan teljesít agilis kezelhetőségével és karcsú vázával.

Akkumulátor

Az akkumulátor hatótávolsága sport üzemmódban körülbelül 64 km, eco üzemmódban pedig akár 85 km is lehet.

Egy szép tulajdonsága, hogy a sport és az eco üzemmódok között zökkenőmentesen válthatsz menet közben, egyszerűen tartsd lenyomva a kormányon lévő üzemmód gombot, és máris átvált sport módba. Az eco üzemmód potenciálisan hasznos lehet olyan helyzetben, amikor nagyon lassan haladó forgalomba kerülsz; átkapcsolhatsz, hogy megőrizze az akkumulátor élettartamát, majd visszaválthatsz, amikor újra gyorsítani kell.

Egy másik okos technológia, amely segít megőrizni az akkumulátor élettartamát, a KERS (Kinetikus Energia Visszanyerő Rendszer), amely ténylegesen visszatölti a motort, amikor nem gyorsít. Alkalmi környezetkímélő használattal kombinálva ez lesz a módja annak, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az akkumulátorból.

Fékek és futómű

Elöl egykaros rugós lengéscsillapító, hátul pedig kettős lengéscsillapító van a felfüggesztéshez. Ez egy elég alapfelszereltség, de az igényekhez, amelyeket erre a kis robogóra fogsz helyezni, tökéletesen megfelelő. Kényelmes.

A fékjei viszont az egyik kiemelkedő tulajdonsága ennek az elektromos robogónak. Elöl és hátul is 175 mm-es féktárcsája van, és a fékerő ehhez a könnyű robogóhoz valóban elég nagyszerű. A hátsó fék egy kis nyomása gyors és érzékeny megállásra késztet. A múltban már motoroztam alacsony kapacitású elektromos robogókon, ahol tényleg bekellett keményen húzni a féket, hogy bármi történjen. Szóval a Piaggio 1-nál a fékek szuperek.

Az 1 Active-on nincs ABS, hanem kombinált fékrendszert használ, így amikor a hátsó féket meghúzod, automatikusan az első fékre is ad egy kis fékerőt.

Ülés és Tárolás

Az ülésmagasság 770 mm, ami alacsonynak tekinthető. Átlagos magasságú vagyok és bőven van rajta lábtér, de 185 cm magasság felett nem a legjobb választás.

Az 1 Active másik előnye, hogy valóban van tárolóhelye. Az ülés alatt egy teljes méretű nyitott sisak is elfér.

Kijelző, Kulcsnélküli indítás

Az 1 Active LCD-képernyője lenyűgöző. 5″-os kijelzője elég nagy egy ilyen kis robogóhoz képest, a sebességmérő pedig nagy és könnyen leolvasható. Az akkumulátor élettartama egy sávban jelenik meg az aktuális százalékos értékkel, ami szintén nagyon könnyen leolvasható, és pontosan látja, hogy hol tart.

A Piaggio 1 egyik klassz funkciója a szürkületérzékelő. Ennek lényege, hogy érzékeli a környezetedben lévő fény mennyiségét, és a képernyőt az optimális tisztaság érdekében beállítja. Ez nagyon jól működik is, a képernyő kristálytiszta még a nyári napsütésben is!

A kulcs nélküli gyújtásrendszer elég alapfelszereltsége a robogónak, szóval nem kell bíbelődni a kulcsnyílással, kulcs keresgéléssel. Elég, ha szimplán a zsebedben van.

Végül, ha már a műszaki jellemzőkről beszélünk, az 1 Active egy meglehetősen egyedi tolatási móddal is rendelkezik. Ha álló helyzetben van a robogó, akkor a féket nyomva kell tartania, és néhány másodpercig nyomva kell tartani az üzemmód gombot a tolatási funkció bekapcsolásához. Ezután tolathatsz vele, és amikor előre szeretnél indulni, akkor ismét tartsd lenyomva a féket, és tartsd benyomva a mód gombot néhány másodpercig, hogy visszakerülj a sport vagy eco üzemmódba.

Gazdaságosság

A jelenlegi 45 Ft/kW-os lakossági villanyárak mellett ~90Ft-ba kerül egy teljes feltöltés, ami a 85km-es hatótávat tekintve 1 Ft/km költséget jelent. Nem beszélve az alacsony szervizköltségekről és tiszta üzemről. Elektromos lévén a jelenlegi magyar jogszábolyok szerint zöld rendszámot kap!

A Piaggio 1 Active mindenkinek tetszik. A 85 km-es hatótávolság és a 60 km/órás végsebesség miatt. Ha azonban olya robogót keresel, amivel rövid utakat tehetsz meg a városban, vagy könnyen eljuthatsz vele a boltokba, akkor ideális választás lehet számodra ez a fiatalos modern elektromos robogó.

Környezetbarát, olcsón megvásárolható és olcsón üzemeltethető.

Piaggio Modellek

new beverly 300 euro 5 small

New Beverly

MP3 300 Euro 5 small

MP3

Medley 125 Euro 5 small

Medley

Liberty 50 Euro 5 small

Liberty

Zip 50 Euro 5 small

ZIP

Piaggio 1 Euro 5 small

Piaggio 1

Piaggio MYMOOVER Laterale 3000x2000 1 small

MyMover