palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

Vespa GTS 300 – Az ikonikus és stílusos robogó

VESPA GTS 300

A kalandok itt kezdődnek

A Vespa GTS 300 egy igazi egyéniséggel rendelkező útitárs a hétköznapokban. Stílusos és ikonikus megjelenése mindenhol feltűnést kelt. Modern műszaki tartalmának része a vízhűtéses erős motor, ABS és ASR egyaránt.

Az új Vespa GTS-t a Piaggio-t a “Vespone” vonalai ihlették, amely a nagyobb karosszériával rendelkező Vespa modellek elnevezése. Mint mindig, az új Vespa GTS karosszériája acélból készült, amely anyag fenntartható, mivel 100%-ban újrahasznosítható.

Új első felfüggesztés érkezett az új 2023-as modellhez. A hagyományos egyoldalas kialakítás megtartása mellett a rendszer működési sémáját áttervezték, hogy nagyobb stabilitást biztosítsanak különösen nagy sebességnél, illetve az új felfüggesztési beállításoknak köszönhetően javították a kényelmet és a kezelhetőséget.

A Piaggio ehhez a modellhez egy új ülést is elérhetővé tett, amely szintén nagyobb kényelmet biztosít az utasok számára. Az új kétkerekű 14 különböző színben választható. Az új Vespa GTS termékcsalád 4 különböző változatból áll: Vespa GTS, Vespa GTS Super, Vespa GTS SuperSport és Vespa GTS SuperTech.

Mindegyik kétféle motorral kapható: az egyhengeres Vespa GTS 125 i-get motor 14 lóerővel és a Vespa GTS 300 hpe (High Performance Engine) 23,8 lóerővel. Ha már a technológiánál tartunk, debütál a kulcsnélküli rendszer, amely megkönnyíti az indítást, az ülés kinyitását és a kormányzár bekapcsolását, amit kényelmesen, a távirányítót a zsebében tartva is megtehet.

A SuperTech változaton színes TFT-kijelzőt találunk a műszerekhez. A többin viszont egy új, teljesebb műszeregység debütál, amely képes kihasználni a VESPA MIA csatlakozási rendszerben rejlő lehetőségeket, amely a SuperTech és SuperSport modellekben alapfelszereltség, a többi változathoz pedig tartozékként rendelhető. 

Vespa GTS 300

LEDES LÁMPÁK

gts 300 led

Az első és hátsó fényszóró egyaránt LED-esek. Így minden körülmény között jó látási viszonyokat teremt.

TÁVIRÁNYÍTÁS

gts 300 grigio lat dx

A Vespa GTS-ek tartozéka egy távirányító, amivel távolról kinyithatod a Vespád ülését. Egy USB porttal is rendelkezik a zárható tárolóban.  A Bike Finder funkció segít megtalálni a Vespádat ha többen parkolnak mellette! 🙂

Motor

gts 300 lat sx

A 300 köbcentis erős injektoros négyütemű motor fantasztikus vezethetőséget kínál, mindezek mellett alacsony az üzemanyag-fogyasztása és csendes a járása.

gts luci anteriori

Élvezd a tradíciót, az igazi fiatalos és olaszos életérzést

A Vespa-k formájának és műszaki megoldásainak több mint 75 éves tradíciója egybeforrt a fiatalsággal, szerelemmel és az olasz életérzéssel. Emiatt bármerre is jársz a GTS-eseddel bizonyosan barátságos mosolyt, előzékenységet és elismerő biztatást érzékelsz majd a járőkelőktől és forgalomba résztvevőktől. Hiszen mindenki tudja, hogy a Vespa a robogók csillaga!

gts motore

Robogás teljes harmóniában

A robogók csillaga, amely a biztonság, a kényelem és az erő tökéletes kombinációjában halad az úton. A biztonság és megbízhatóság királya, modern elektronikával.

A VESPA GTS 300-ról

A GTS 300 HPE az eddigi legújabb, legerősebb és legtechnikásabb Vespa. Egyedi és gyönyörű olasz stílusával a GTS 300 egy ikonikus, modern robogó, amely rengeteg Vespa bájjal rendelkezik.

Stílus és örökség

A Vespa GTS modellcsalád eléggé ikonikus egy modern robogóhoz képest, sokan emiatt választják! A Vespa rajongóktól kezdve a városi ingázókán át mindenkinek egyhangúan véleménye, hogy ez a Vespa valóban rendelkezik igazi stílussal, tradícióval és egyedi vezetési élménnyel, amellyel bebetonozta magát a rajongók szívébe.

Nézd meg a gyönyörű és kultikus GTS-t formát, ami egy remek darabja a tradícionális olasz robogó stílusnak. Tényleg csak nagyon kis mértékben változott a formája az évek során; a legfinomabb módosításokkal és fejlesztésekkel, amelyek mind-mind összhangban vannak az ikonikus dizájnjával.

Bár a GTS a nagyméretű Vespák közé sorolható, de jóval kisebb, mint egy “maxi robogó”. A 300-as GTS azonban a méretei miatt kellemes útitárs a városi-elővárosi közlekedésben és kisebb túrákon egyaránt.

Modern Elektronika

A Supertech modelleket elegáns színes TFT műszerfallal szerelik. A tipikus Vespa-módra a TFT-kijelző egyszerű, mégis stílusos, és tökéletesen illeszkedik ennek a Vespa zászlóshajójának az egész esztétikájához – nincsenek rajta rikító alkatrészek! Ha feltelepíted a Vespa alkalmazást az okostelefonodra (android vagy iPhone), akkor a műholdas navigáció, az üzenetértesítések, a hangutasítások és még a hívások fogadása is a rendelkezésére áll a műszerfalon. A kijelző szép és tiszta, könnyen olvasható. Minden szépen és igényesen elrendezett. A kezelőszervek és kapcsolók minimalista stílusa és minőségi kidolgozottsága lenyűgöző.

Erőforrás

A HPE a High-Performance Engine (Nagy-teljesítményű Motor) rövidítése. Ezt a megnevezést azért használja a gyártó, mert ez a 278 köbcentiméteres motor a Vespa valaha gyártott legerősebb motorja. Az új motor 23,8 lóerős teljesítményt produkál.

Csomagtartó

Tipikus robogós tároló található az ülés alatt, amelybe egy állvédő nélküli sisak elfér, illetve a láb előtti zárható kesztyűtartó rekesz található, amely kulccsal nyitható. Amint a kesztyűtartót kinyitjuk, egy szép kis hely fogad minket, ahova az apró tárgyakat berakhatjuk, például a mobiltelefont – valamint a Vespa egy USB-portot rejtett el szépen ebben a kesztyűtartóban, hogy menet közben akár tölthessük is a mobilunkat.

Minden GTS otthonosan mozog a városokban, viszonylag kis méretük, kis motorjuk és könnyű kezelhetőségük miatt kiválóan alkalmasak ingázásra és a forgalmi akadályok kikerülésére, az új 300 HPE pedig a nagyobb teljesítmény bónuszával még több szórakozást nyújt, főleg a lámpától-lámpáig sprintekben.

Amennyiben szeretnél egy Vespát, de nem tudod eldönteni, hogy milyen színben vagy kiegészítőkkel szeretnéd elvinni, keress minket bátran az alábbi gombra kattintva. Készségesen állunk rendelkezésedre.

Modellek

nvgpglcu16 01 s

GTS Touring 300

nvgqglcu11 01 s

GTS Touring 125

nvgqa1lu10 01 s

GTS 125

nvgslgbu17 01 s

GTS 75th 300

nvgtlgbu17 01 s

GTS 75th 125

Vespa Kiegészítők

vespa elettrica kategoria

ELETTRICA KIEGÉSZÍTŐK

vespa gts kategoria

GTS KIEGÉSZÍTŐK

vespa gts super kategoria

GTS SUPER KIEGÉSZÍTŐK

vespa helmets kategoria

BUKÓSISAKOK

vespa helmets special edition kategoria

LIMITÁLT BUKÓSISAKOK

vespa primavera kategoria

PRIMAVERA KIEGÉSZÍTŐK

vespa sei kategoria

SEI GIORNI KIEGÉSZÍTŐK

vespa sprint kategoria

SPRINT KIEGÉSZÍTŐK

Amennyiben szeretnél egy Vespát, de nem tudod eldönteni, hogy milyen színben vagy kiegészítőkkel szeretnéd elvinni, keress minket bátran az alábbi gombra kattintva. Készségesen állunk rendelkezésedre.

Vespa GTS 300 Műszaki adatok

Motor és váltó

Hengerűrtartalom 278.0 köbcentiméter
Motor típus Egyhengeres, négyütemű
Hűtés módja Folyadékhűtéses
Teljesítmény 23.8 LE (17.5 kw) @ 8250 fordulat/perc
Forgatónyomaték 26 Nm @ 5250 fordulat/perc
Furat x löket 75.0 x 63.0 mm
Szelepek száma 4 szelepes
Üzemanyag ellátás Injektoros
Gyújtás CDI elektromos gyújtás
Váltó Automatikus, fokozatmentes váltó 
Meghajtás Szíjhajtás
Kuplung Automatikus száraz, röpsúlyos kuplung

Méretek

Menetkész tömeg 148.0 kg
Ülésmagasság 790 mm
Üzemanyagtank 7.00 liter

Fogyasztás

Átlagfogyasztás 3.50 L/100 Km
CO2 kibocsátás 68.2 g/Km
Emissziós norma Euro5

Váz, futómű és kerekek

Váz típus Acél cső bölcsőváz
Első futómű Egylengőkaros, spirálrugóval és egyetlen hidraulikus lengéscsillapítóval
Hátsó futómű Spirálrugó egyetlen hidraulikus lengéscsillapítóval
Első gumi 120/70-12
Hátsó gumi 130/70-12
Első fék Tárcsafék, 220mm, ABS
Hátsó fék Tárcsafék, 220mm, ABS, ASR
Felnik Alumínium felnik

Egyéb tulajdonságok

Önindító Elektromos önindító
Fényszóró LED fényszóró

Vespa GTS 125 Műszaki adatok

Motor és váltó

Hengerűrtartalom 124.7 köbcentiméter
Motor típus Egyhengeres, négyütemű
Hűtés módja Folyadékhűtéses
Teljesítmény 12 LE (9 kW) @ 8250 fordulat/perc
Forgatónyomaték 11.1 Nm @ 6750 fordulat/perc
Furat x löket 52.0 x 58.7 mm
Szelepek száma 3 szelepes
Üzemanyag ellátás Injektoros
Gyújtás CDI elektromos gyújtás
Váltó Automatikus, fokozatmentes váltó 
Meghajtás Szíjhajtás
Kuplung Automatikus száraz, röpsúlyos kuplung

Méretek

Menetkész tömeg 151.0 kg
Ülésmagasság 790 mm
Üzemanyagtank 7.00 liter

Fogyasztás

Átlagfogyasztás 2.50 L/100 Km
CO2 kibocsátás 58.0 g/Km
Emissziós norma Euro5

Váz, futómű és kerekek

Váz típus Acél cső bölcsőváz
Első futómű Egylengőkaros, spirálrugóval és egyetlen hidraulikus lengéscsillapítóval
Hátsó futómű Spirálrugó egyetlen hidraulikus lengéscsillapítóval
Első gumi 120/70-12
Hátsó gumi 130/70-12
Első fék Tárcsafék, 220 mm, ABS
Hátsó fék Tárcsafék, 220 mm
Felnik Alumínium felnik

Egyéb tulajdonságok

Önindító Elektromos önindító
Fényszóró LED fényszóró