CFMOTO Márka és modellek

A CFMOTO készen áll arra, hogy új gyáraival, új szegmensek fókuszba kerülésével és a KTM-mel közös vegyesvállalatával belekóstoljon a motorozás világába.

A CFMOTO 2021-ben a motorozás globális reflektorfényébe került. Számos vadonatúj modellt mutatott be, a KTM-mel közös, 2013-óta fejlődő vállalkozásával.

 

Részletek

Az új típusú támadást indított a CFMOTO, és a kétkerekűek szegmenseit célozza meg. Mindemellett új csúcsokat is dönt máris, hiszen megkezdte a kínai gyártó az által valaha gyártott legnagyobb és legerősebb motorkerékpárok fejlesztését és forgalmazását.

Ez magában foglalja a CFMOTO 30 éves történetének legnagyobb lökettérfogatú motorját: a CF1250-et (Magyarországon nem kapható). A 105 kW (140 LE) teljesítményt és 120 Nm nyomatékot produkáló motor a KTM licenc alapján gyártott LC8 V-twin erősen újratervezett változata.

A CF1250-et májusban mutatták be Kína új hivatalos rendőrségi motorjának, a CF1250J-nek az álcájában, amelyet hamarosan bevetnek az ország különböző rendfenntartó szerveinél. Ezenkívül a CF1250 egy masszív, 12,3 hüvelykes színes TFT műszerfallal rendelkezik, amely akadálytalanul jeleníti meg a járműre vonatkozó információkat.

A soron következő modellek a CFMOTO új iroda- és kutatás-fejlesztési épületében fognak megszületni a kínai Hangzhouban, amely hivatalosan 2020 augusztusában nyílt meg. Egy új, 150 000 négyzetméteres csúcstechnológiás gyártóüzem, 50 000-rel nagyobb potenciális gyártási kapacitással, ahol a 790köbcenti pluszos motorkerékpárok készülnek.

A CFMOTO 2013-ban a KTM-mel társult, hogy kis lökettérfogatú KTM-logós modelleket gyártson Kínának – a világ egyik legnagyobb motorkerékpár-piacának. A vegyesvállalat CFMOTO-KTMR2R néven ismert, amelyben a CFMOTO 51 százalékos többségi részesedéssel rendelkezik, a fennmaradó 49 százalék pedig a KTM tulajdonában van. A CFMOTO részvényeinek 25 százalékát 2017-ben vezették be a sanghaji tőzsdére.

„Be akartuk mutatni, hogy a CFMOTO képes kielégíteni ügyfeleink nagyobb lökettérfogatú modellek iránti igényét, annak a szándékunknak a részeként, hogy a jövőben nagyobb választékot biztosítsunk ügyfeleink számára” – mondja Lai Guogui, a CFMOTO elnöke és tulajdonosa.

„Célja, hogy nagyszerűen demonstrálja a CFMOTO hozzáférését a fejlett tervezési és stílustechnológiához. Míg a hazai kínai powersport ipar más cégei 125/150 köbcentis motorokat fejlesztenek, a CFMOTO a mi 650NK modellünket készítette, amelyen már a második generációnál tartunk. És míg más cégek 250/300/400 köbcentiméteres kerékpárokat fejlesztenek, a CFMOTO egy 1000+ köbcentiméteres kerékpárt fejleszt. Ez nagyszerű bizonyítéka a CFMOTO márkapozíciójának a nagyobb hengerűrtartalmú termékekre való tekintettel.”

Hamarosan érkezik a vadonatúj 700CL-X sorozat – a CFMOTO első nagyteljesítményű motorkerékpárja – egy vadonatúj 693 köbcentis, soros 2 hengeres motorral, amely 55 kW (73 LE) teljesítményt ad le 8500 fordulat/percnél és 68 Nm nyomatékot 7000 ford./percnél. A 700CL-X Heritage, Adventure és Sport színben hamarosan elérhető lesz.

„A CFMOTO komolyan erős szereplő az ATV/UTV piacokon szerte a világon, és tudtuk, hogy nagy, merész lépések várják a cég motorkerékpár-részlegét. Ez elég figyelmeztető lövés, és ez csak a kezdet.”

Az 1989-ben alapított CFMOTO több mint 30 éve versenyzik a motorkerékpárok és az teljesítménysportok piacán. Kína legnagyobb quadok és haszongépjárművek (vagy ATV-k és UTV-k) exportőre, éves gyártási kapacitása több mint 600 000 egység, és több mint 80 országban forgalmazzák.

2018 óta a CFMOTO a legkelendőbb ATV/UTV márka Európában, 2019-ben többségi piaci részesedéssel – jóval megelőzve legközelebbi riválisait.

A vegyes vállalat tovább bővíti a CFMOTO kutatási és fejlesztési csapatát, amely jelenleg több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat öt országban. A vállalat több mint 540 bejegyzett szabadalommal és független szellemi joggal is rendelkezik.

A fejlett kutatási és fejlesztési létesítmény erőforrásaival a CFMOTO egy világszínvonalú gyártó felé halad a motorsport iparágban, és célja, hogy egy prémium globális motorsport márka legyen.

CFMOTO MOTOROK

Szeretnél egy új CFMOTO-t?