palko motors logo

Motorok

Autók

Quadok

Webshop

Linhai Promax

 

CFMOTO Gladiator X450

CFMOTO Gladiator X520

CFMOTO Gladiator X625

CFMOTO Gladiator X850

CFMOTO Gladiator X1000

SSV-k

Segway Villain SX10

 

CFMOTO Gladiator Z950

CFMOTO Gladiator Z1000

 

UTV-k

Segway Fugleman UT10

ODES WorkCross 650

ODES WorkCross 1000

Linhai LH50DU (Elektromos)

Linhai T-Boss 570

Linhai Diesel 1100

CFMOTO Gladiator UTV625

CFMOTO Gladiator UTV1000

 

Az ősz rohamosan közeledik! A hosszú estékbe nyúló, nyári motorozás napjai hamarosan véget érnek. Magyarországon sajnos nem lehet élvezni az egész éves meleg éghajlat nyújtotta előnyöket, emiatt előbb-utóbb téli pihenőre kell küldeni a vasat. Az időjárás ősszel véletlenszerű hőhullámokkal telik, de valójában a fák hullajtják a leveleiket, a hőmérséklet csökken, és a nappalok hossza is egyre rövidül. Összegyűjtöttünk néhány tippet az őszi motorozáshoz, amelyeket érdemes szem előtt tartani, mielőtt kigurulunk az év utolsó nagy túráira.

Vigyázz a levelekkel!

Igen, a levelek telis-tele vannak színekkel és gyönyörűen néznek ki az őszi szezonban (főként a fákon) , de veszélyesek is a motorosokra, amint elkezdenek a földre hullani. A száraz levelek összegyűlhetnek az utakon, és betakarhatják a kátyúkat vagy bármilyen más akadályt. Mindig tartsd a szemed az úton, és próbáld meg az ismert útvonalakat választani. Az eső vagy a reggeli harmat másfajta veszélyt jelent, mivel nedves leveleket alkot, amelyek sima, csúszós útfelületet eredményeznek. Ettől a motor megcsúszhat az úton, ezért lehetőleg kerülni kell az ilyen “akadályokat”. Ha egy halom levélhez az úton, próbálja meg a lehető legjobban vezetni lassan, amíg túl nem jut az akadályon.

Szarvas szezon

A szarvasok kifejezetten aktívak az ősszel. Élelmet vagy párt keresnek, vagy csak vonulási útvonalat keresztezhetünk a legváratlanabb helyeken is. Ebben az idényben több baleset történik szarvasokkal, így résen kell lennünk, nehogy útunkban álljon egy motorozás közben. Mielőtt motorra pattannál, feltétlenül vedd fel a védőfelszereléseket, és mindig figyeld az út szélét, ha városon kívül jársz. Alkonyatkor és hajnalban a legaktívabbak, ilyenkor legyünk fokozottan körültekintők.

A bőr a legjobb barátod

A hűvös levegő nagyon kellemes tud lenni. A hőmérséklet miatt sokkal élvezetesebb motorozni, a nyári időszakban tapasztalható kánikulaihoz képest. Ez az az évszak, amikor a bőr valóban a legjobb barátod. A bőr véd a széltől, és kényelmesen melegen tart motorozás közben. Emiatt egy jó bőrruha kiváló választás lehet az őszi útjaidra. 

Hideg őszi éjszakák

Az időjárás kiszámíthatatlanabb ebben az évszakban. Reggel a hidegtől, délután a melegtől éjszaka fagypont alatti hőmérsékletről ismert. Mindig figyelj a réteges öltözködésre. Amint lemegy a nap, a hőmérséklet jelentősen csökken, és senki sem szeretne váratlan meghibásodásokat alulöltözötten átélni. Érdemes lehet esőruhát is magunkkal, mert a hideg/fagyos eső könnyen kihűthet bennünket, amit mindenki szeretne elkerülni. 

Fagyos és jeges felületek

A hideg őszi éjszakák csak egy dologhoz vezetnek – a reggeli fagyhoz. Figyeljünk a fagyos utakra kora reggel. Az útburkolatot vékony jégréteg boríthatja, amire ráhajtva könnyen elcsúszással végezhetjük utunkat. Először az árnyékos területek fagynakbe, ezért fontos, hogy a motorozás során ismerjük az útvonalunk.

Az ősz lehet a legjobb idő a motorozáshoz. A mellékutak forgalma ilyenkor kisebb, mint nyáron, a fák színesek és a levegő is tiszta. A lombhullással együtt a táj nyitottabb, nagyobb lesz. Mindemellett újabb és más dolgokra kell figyeljünk, mint a nyáron. 

Ügyfeleink véleménye:

    positive review  Vettem már pár dolgot az életemben de ennyire normális és gördülékeny ügyintézés mint itt ritkán volt! Köszönöm nektek.

    Zoltan Szalai Avatar Zoltan Szalai
    2022.04.20.

    positive review  Maximálisan elégedett vagyok a testvérpárral segítőkészek, korrektek, barátságosak. Fiam első motorjánál mindenben segítőkészek voltak. Bátran ajánlom mindenkinek! Köszi srácok!

    Mónika Horvath Avatar Mónika Horvath
    2021.09.09.

    positive review  a LEGJOBB kereskedès ahol valaha jártam. Tènylegesen baráti hangulat udvarias hozzáèrtő szemèlyzet. Csak ajánlani tudom mindenknek!!!!!

    Szabolcs Kugler Avatar Szabolcs Kugler
    2022.06.03.